Tradycyjny żurek

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Włoszczyznę czyścimy, myjemy zalewamy wodą, wkładamy grzybki i gotujemy 30 minut. Osobno gotujemy jajka na twardo. Studzimy, obieramy. Wywar przecedzamy, wrzucamy kiełbaski, wlewamy zakwas, gotujemy około 10 minut.

Kiełbaski wyjmujemy, doprawiamy czosnkiem roztartym, solą. Zagęszczamy mąką rozmieszaną z wodą. Zagotowujemy. Jajka kroimy w cząstki, kiełbaski w plasterki. Wkładamy po porcji na talerze i zalewamy żurkiem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 12
Wyświetlenia: 721
Data dodania: 2011-04-15

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Tradycyjny żurek

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.