Tuńczyk na kolorowo

Ocena przepisu

Składniki

  • tuńczyk w puszcze 200 g
  • warzywa na patelnię 500 g
  • olej 4 łyżki
  • ryż w torebce 100 g
  • sól
  • pieprz
  • listki miety 4 szt

Sposób przyrządzenia

Tuńczyka-najlepiej w całych kawałkach i w sosie własnym odsączyć i podzielić na kawałki.

Na patelni rozgrzać olej i smażyć warzywa. Zamiast mrożonych można użyć tych prosto z ogródka na przykład jeden ziemniak marchewka brokuł, fasolka szparagowa zielona i żółta.

Wszystkie te składniki myjemy obieramy dzielimy na mniejsze kawałki i wrzucamy na chwile na wrzątek. Po odsączeniu przesmażamy na patelni. Po ok 10 minutach dodajemy tuńczyka i ugotowany ryż.

Przyprawiamy i dokładnie mieszamy. Dla urozmaicenia można także dodać odrobinę pokrojonej bardzo drobno mięty. Życzę smacznego!!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 486
Data dodania: 2012-07-26

Zdjęcia

Tuńczyk na kolorowo
kasiulka25#

Dodane przez:

kasiulka25

2012-07-26
Proste i bardzo dietetyczne danie nie wymagające dużego nakładu pracy.
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Tuńczyk na kolorowo

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.