Tuńczyk z warzywami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Tuńczyka, kukurydzę oraz fasolę osączamy z zalewy. Rybę odciskamy widelcem i dzielimy na kawałki. Pomidory parzymy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Paprykę kroimy również w kosteczkę, pamiętając aby pozbyć się nasion. Odgotowaną fasolę szparagową kroimy na kawałki. Powyższe składniki umieszczamy w jednym naczyniu i mieszamy ze sobą. Przygotowujemy sos winegret: oliwę rozcieńczamy wodą, wyciskamy do niej sok z połówki cytryny, dodajemy rozpuszczony miód, przyprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Sosem polewamy sałatkę. Smacznego.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 377
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Tuńczyk z warzywami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.