Wafle domowe

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cukier i wodę zagotować (3-4 minuty od momentu gotowania). Dodać margarynę i gotować do całkowitego jej rozpuszczenia, a następnie zdjąć z gazu. Dodać przesiane i razem wymieszane mleko w proszku oraz kakao - dokładnie mieszając by nie dopuścić do powstania grudek (masę można przetrzeć przez gęste sitko). Pod koniec dodać aromat. Wafle przełożyć ciepłą masą i przycisnąć czymś ciężkim (np. Garnkiem z wodą) w celu równomiernego połączenia.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1688
Data dodania: 2009-12-04

Zdjęcia

Wafle domowe
Natasza1#

Dodane przez:

Natasza1

2009-12-04
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Wafle domowe

2010-02-18 01:18:24

Często robię wafle przekładane różnymi masami.

2010-02-05 15:52:08

Robiłam ten przepis. Polecam

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.