Warzywa faszerowane ryżem

Ocena przepisu

Składniki

nadzienie

Sposób przyrządzenia

Odcinamy wierzchy z pomidorów i papryki. Paprykę pozbawiamy gniazd z pestkami. Pomidory wydrążamy, miąższ przecieramy przez sito. Cebule również wydrążamy, jednak pozostawiając 2 warstwy, resztę siekamy i smażymy na maśle aż się zeszkli, dodajemy przetarty miąższ oraz sok z pomidorów i smażymy aż odparuje płyn. Czosnek obieramy i przeciskamy przez prasę. Natkę pietruszki i koper siekamy, a ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Ryż gotujemy nasypko, odcedzamy, mieszamy z natką pietruszki, koprem, serem i czosnkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, nadziewamy nim warzywa, wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego połową oliwy, paprykę i pomidory nakrywamy odciętymi wierzchami i polewamy oliwą. Pieczemy przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Podajemy wystudzone.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1297
Data dodania: 2010-07-10

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Warzywa faszerowane ryżem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.