Warzywna rolada

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę wymieszać z olejem, żółtkami i połową szklanki letniej wody. Zagnieść elastyczne ciasto i cienko je rozwałkować. Boczek pokroić w kostkę. Kapustę oraz dymki oczyścić, marchewkę obrać. Brokuły oczyszczone podzielić na małe różyczki. Pozostałe warzywa drobno pokroić. W garnku zagotować posoloną wodę, wrzucić wszystkie pokrojone jarzyny, gotować 4 minuty. Odcedzić, osączyć na sitku. Boczek wysmażyć na chrupko. Wymieszać z warzywami, śmietaną i jajkami. Masę doprawić do smaku solą i pieprzem. Rozłożyć na przygotowanym cieście, zwinąć, piec 55 minut w temperaturze 150 st.C.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 2006
Data dodania: 2009-06-24

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Warzywna rolada

2010-02-25 21:07:16

fajna potrawa na kolację.
!Lena#

!Lena

2009-06-29 11:52:50

Bardzo smaczne, polecam jeszcze dodac do tego bazylii.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.