Wątróbka panierowana

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wątróbkę umyć, usunąć błonki, zalać mlekiem i odstawić na ok godzinę. Następnie osuszyć wątróbkę ręcznikiem papierowym. Jajka wybić do miseczki i roztrzepać widelcem. Każdą połówkę wątróbki panierujemy w jajku oraz tartej bułce. Oprószamy pieprzem, solą i gałką muszkatołową. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Wątróbkę można podać z ziemniakami, surówką ulubioną lub z ryżem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 565
Data dodania: 2011-11-26

Zdjęcia

Wątróbka panierowana
muchomor#

Dodane przez:

muchomor

2011-11-26
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Wątróbka panierowana

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.