Wielkanocne zawijane z powidłami

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

dodatkowo

  • powidła śliwkowe 0,5 słoika

Sposób przyrządzenia

Mąkę przesiać do miski lub na stolnicę. Drożdże wkruszyć do wysokiego naczynia, dodać łyżkę cukru i lekko ciepłe mleko. Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Żółtka i jajko utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Do mąki dodać jajeczny puch, rozczyn drożdżowy i wyrobić ciasto. Gdy będzie odchodziło od dłoni dodać roztopioną Kasię. Wyrabiać, w miarę potrzeby podsypując mąką. Ciasto po wyrobieniu odstawić do wyrośnięcia. Gdy podwoi swoją objętość odrywać z niego kawałki, wałkować. Placki ciasta smarować powidłami śliwkowymi i zwijać. Ciasto zawinąć w papier do pieczenia, odstawić do wyrośnięcia i piec około 45- 50 minut w temperaturze 180 stopni.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 389
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Wielkanocne zawijane z powidłami
albertos#

Dodane przez:

albertos

2011-06-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Wielkanocne zawijane z powidłami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.