Wieniec z powidłami

Ocena przepisu

Opis

Wieniec z powidłami

Składniki

Sposób przyrządzenia

W mące zrobić wgłębienie , dodać pokruszone drożdże, cukier , mleko i odrobinę soli . Odstawić do wyrośnięcia .Masło zmiękczyć albo roztopić , dodać do drożdży razem z roztrzepanymi jajkami. Wyrobić, odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto rozwałkować w prostokąt, nałożyć powidła albo gęstą marmoladę zwinąć w rulon. Uformować wieniec ,końce zlepić roztrzepanym jajkiem ,zewnętrzny brzeg lekko ponacinać. Tortownicę posmarować tłuszczem i posypać tartą bułką, włożyć wieniec , posmarować jajkiem, odstawić na 10-15min do wyrośnięcia. Piec około40min.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 80 min
Ile porcji: 10
Wyświetlenia: 1030
Data dodania: 2010-11-30

Zdjęcia

Wieniec z powidłami
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2010-11-30
Wieniec z powidłami
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Wieniec z powidłami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.