Wieniec żurawinowy

Ocena przepisu

Składniki

ciasto

krem

Sposób przyrządzenia

Ciasto: obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Partiami dodawać olej, mleko i mieszankę mąki, wyrobić. Z białek i reszty cukru ubić pianę, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Masę wlać do formy z kominkiem. Piec 55 minut w temp. 180°C. Krem: budyń ugotować z cukrem na mleku. Ostudzić. Margarynę utrzeć z cukrem pudrem. Mieszając, dodawać budyń. Wymieszać na krem. Ciastoprzekroićna3 warstwy. Dwa spodnie placki posmarować konfiturą i częścią kremu. Złożyć. Wierzch i boki posmarować resztą kremu. Udekorować żurawiną oraz miętą.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 25 min
Ile porcji: 7
Wyświetlenia: 558
Data dodania: 2011-05-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Wieniec żurawinowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.