Wieprzowe bitki z warzywami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso opłukać, pokroić na plastry. Rozbić umiarkowanie tłuczkiem. Poprószyć solą i pieprzem, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej położyć mięso obsmażyć. Zdjąć z patelni. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Marchew obrać, umyć pokroić w drobną kostkę, wyłożyć na patelnie razem z cebulą, podsmażyć. Dodać mięso, przyprawy podlać wodą albo bulionem i dusić do miękkości. Dodać osączony z zalewy groszek. Doprawić do smaku. Można zagęścić mąką.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 940
Data dodania: 2011-04-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Wieprzowe bitki z warzywami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.