Wieprzowina z kiełbasą

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Liście kapusty dobrze sparz wrzątkiem i lekko rozbij tłuczkiem ich twarde nerwy. Kawałki białej kiełbasy dokładnie owiń liśćmi. Kajzerkę namocz w mleku, odciśnij. Mięso mielone połącz z bułką, dodaj przyprawy do smaku. Wymieszaj z jajkami, dobrze wyrób. Podziel masę mięsną na 3 części i uformuj 3 placki o grubości 1/2 cm. Na środku każdego ułóż kiełbasę w kapuście, zwiń . Obsmaż ze wszystkich stron na oleju, przełóż do rondla, wlej bulion. Posyp posiekaną papryką, przykryj i duć 10 minut.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 504
Data dodania: 2010-03-29

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Wieprzowina z kiełbasą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.