Wieprzowina z owocami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Rozciąć obydwie polędwice tworząc 2 jednakowe płaty, natrzeć solą. Jabłka obrać i pokrajać na cienkie plastry, śliwki namoczyć i pozbawić ich pestek. Nałożyć jabłka i śliwki na płat polędwicy, przykryć drugim i dobrze zesznurować. Obrumienić mięso z obu stron, podlać wodą i dusić do miękkości. Mięso pokrajać w plastry, sos zagęścić śmietaną wymieszaną z mąką ziemniaczaną. Podawać mięso polane sosem z ziemniakami z wody.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 588
Data dodania: 2010-05-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Wieprzowina z owocami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.