Wiosenna sałatka z kiełkami

Ocena przepisu

Składniki

  • oliwki 2 szt
  • ogórki 0,5 szt
  • pomidory 1 szt
  • zioła 1 szczypta
  • oliwa z oliwy 1 łyżka
  • pieprz 1 szczypta
  • cebula 0,5 szt
  • kiełki 200 gram
  • mięta 3 listki

Sposób przyrządzenia

Wszystkie warzywa obmyć. Pomidor sparzyć i zdjąć skórkę. Ogórek obrać ze skórki. Cebulę obrać. Pomidor, ogórek i cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie warzywa umieścić w jednym naczyniu, wymieszać, dodać oliwki, przyprawić do smaku pieprzem, ziołami oraz solą, polać łyżką oliwy, na koniec wsypać kiełki i miętę. Całość delikatnie ale dokładnie wymieszać. Naczynie szczelnie zakryć folią, wstawić do lodówki na godzinę zegarową. Spożywać po wyjęciu z lodówki, od razu po zdjęciu folii.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 1031
Data dodania: 2010-08-03

Zdjęcia

Wiosenna sałatka z kiełkami
peter_patreli#

Dodane przez:

peter_patreli

2010-08-03
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Wiosenna sałatka z kiełkami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.