Wiosenna sałatka z kiełkami
Składniki
- oliwki 2 szt
- ogórki 0,5 szt
- pomidory 1 szt
- zioła 1 szczypta
- oliwa z oliwy 1 łyżka
- pieprz 1 szczypta
- cebula 0,5 szt
- kiełki 200 gram
- mięta 3 listki
Sposób przyrządzenia
Wszystkie warzywa obmyć. Pomidor sparzyć i zdjąć skórkę. Ogórek obrać ze skórki. Cebulę obrać. Pomidor, ogórek i cebulę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie warzywa umieścić w jednym naczyniu, wymieszać, dodać oliwki, przyprawić do smaku pieprzem, ziołami oraz solą, polać łyżką oliwy, na koniec wsypać kiełki i miętę. Całość delikatnie ale dokładnie wymieszać. Naczynie szczelnie zakryć folią, wstawić do lodówki na godzinę zegarową. Spożywać po wyjęciu z lodówki, od razu po zdjęciu folii.