Wiśnie w syropie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wiśnie wydrylować,zasypać 1 kg cukru i odstawić aż puszczą sok. Sok odcedzić, wiśnie przełożyć do dużego garnka. Do odcedzonego soku dodać cukier w proporcji: 1 litr soku-1 kg cukru i wszystko razem zagotować. Wiśnie zalać wrzącym sokiem i odstawić do następnego dnia na 12 godz.

Czynność gotowania soku i zalewania nim wiśni powtarzać przez 2 dni.Po tym czasie sok odcedzić, zagotować i wymieszać z wiśniami. Gorące wiśnie z syropem rozdzielić do małych słoiczków i postawić do góry dnem mniej więcej na 10 godz. Nie pasteryzować.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 3 dni
Ile porcji: 15
Wyświetlenia: 1362
Data dodania: 2011-03-24

Zdjęcia

Wiśnie w syropie
monciasz#

Dodane przez:

monciasz

2011-03-24
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Wiśnie w syropie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.