Wiśnie z rumem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Nasypać do szklanego naczynia 75 dag cukru, ułożyć wiśnie. Zasypać cukrem, polać rumem i odstawić na 12 godzin. Zlać sok, zagotować, polać wiśnie, odstawić na 24 godziny. Następnego dnia powtórzyć zlewanie soku, gotowanie i zalewanie wiśni. Trzeciego dnia zlać sok, gotować, aż powstanie syrop. Wrzucić wiśnie, zagotować, odstawić na 10 minut i tak samo zrobić jeszcze 2 razy. Wiśnie przelać do słoików, włożyć po 3 goździki i kawałku cynamonu, zamknąć.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 962
Data dodania: 2009-01-12

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Wiśnie z rumem

2010-02-25 17:27:56

musi być to dobre.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.