Wiśniowy chłodnik

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Szklankę wydrylowanych wiśni odłożyć a pozostałe wrzucić do rondla i zalać wrzątkiem, dodać cynamon, goździki, skórkę pomarańczową i cytrynową, gotować przez kilka minut na wolnym ogniu. Zdjęte z ognia i wystudzone zmiksować. Wlać śmietanę ubitą z cukrem, wlać sok z cytryny i ponownie zmiksować. Schłodzić w lodówce. Udekorować wiśniami zanim się poda do stołu.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 442
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Wiśniowy chłodnik

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.