Wołowinka na obiad

Ocena przepisu

Składniki

SOS:

Sposób przyrządzenia

Chrzanowy sos : zasmażkę białą z masła i łyżki mąki zrób, rosołem rozprowadź, utartego chrzanu dodaj, posól, sok z cytryny wciśnij, osłódź; śmietanę z żółtkiem rozbitą wlej. Zamieszać i z ognia zestaw. Mięso w rosole ugotowane w plastry potnij, na emaliowanym półmisku ułóż, jarzynkami z rosołku w cienkie krążki pokrajanymi poprzekładaj. Sosem po wierzchu polej, aby każdy płat okryty został, cieniutko masłem skrop. Do pieca na minut 10 daj, niechaj się aby mięso na wierzchu zapiecze. Po tym korniszonami poprzekrawanymi obłóż, i pietruszką zieloną. Z ziemniakami podawaj.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 648
Data dodania: 2010-03-21

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Wołowinka na obiad

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.