Wybitna karpatka

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Zagotowujemy margarynę w wodzie, wsypujemy mąkę, mieszamy przez 5 minut. Studzimy i wbijamy jajka. Ciasto dzielimy na dwie równe części. Każdą część wykładamy płasko na blachę i pieczemy przez 3-4 kwadranse. W czasie pieczenia możemy przygotować krem.

Mleko gotujemy z cukrem, dodajemy do niego oba rodzaje mąki. Studzimy i ucieramy z masłem. Na jedną część upieczonego ciasta wykładamy krem po czym nakrywamy drugą częścią ciasta. Należy pamiętać aby obie części były pieczone w formach tego samego kształtu. Karpatkę można schłodzić lub jeść od razu po przygotowaniu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Czas gotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 384
Data dodania: 2011-06-25

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Wybitna karpatka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.