Zakwas chlebowy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pierwszego dnia 1/2 szklanki mąki razowej mieszamy z wodą. Papka musi mieć konsystencję gęstej śmietany. Słoik z zakwasem stawiamy w cieple. Przez 4-5 dni codziennie co 24 godziny dodajemy 2-3 łyżki mąki. Po tym czasie mamy gotowy zakwas do pieczenia chleba. Wcześniej jednak odkładamy 2-3 łyżki zakwasu do czystego słoika, będzie potrzebny do kolejnych wypieków.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 2317
Data dodania: 2010-03-29

Zdjęcia

Zakwas chlebowy
gosiakaminska#

Dodane przez:

gosiakaminska

2010-03-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zakwas chlebowy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.