Zapiekana cukinia

Ocena przepisu

Opis

Zapiekana cukinia

Składniki

Sposób przyrządzenia

Cukinię pokroić na plastry o grubości ok 2,5 - 3 cm. Obrać ze skórki i oczyścić z nasion. Do mięsa dodać ugotowany na sypko ryż, drobno pokrojoną cebulę, jajko. Zagnieść masę. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Masą napełniać krążki z cukinii formując na wierzchu małe kopczyki. Cukinię układać na blaszce wyłożonej folią aluminiową lub naczyniu żaroodpornym. Zapiekać ok 30 minut. Obsypać żółtym serem i dalej zapiekać do miękkości cukinii.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 771
Data dodania: 2011-02-22

Zdjęcia

Zapiekana cukinia
beatkaa153#

Dodane przez:

beatkaa153

2011-02-23
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zapiekana cukinia

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.