Zapiekanka

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mąkę prażyć na patelni bez tłuszczu do czasu, aż się zrumieni; odstawić. Jajka wybić do miski, rozmieszać z mąką, wlać zalewę z groszkiem i śmietanę, dodać posiekany koperek oraz pieprz i sól do smaku. Upieczoną cielęcinę pokrajać w podłużne paski i wraz z groszkiem dodać do miski, dokładnie wymieszać. Żaroodporne naczynie wysmarować tłuszczem; włożyć przygotowaną zapiekankę; wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 45 minut. Podawać z ryżem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 867
Data dodania: 2009-12-10

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zapiekanka

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.