Zapiekanka ryżowa

Ocena przepisu

Opis

Troszeczke pracochłonna ale efekt smakuje przepysznie :0

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ryż gotujemy na sypko i przekładamy do żaroodpornego naczynia. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy, smażymy na oleju podlewając bulionem. Dodajemy keczup i musztardę. Przekładamy wszystko do ryżu. Pieczarki kroimy w kostkę, dodajemy cebulę, przyprawy i smażyć na oleju. Gotowe dodajemy do ryżu.
Mieszankę warzywną osączamy i również dodajemy do ryżu, tak samo postąpić z groszkiem. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach, dodajemy do ryżu i wszystko mieszamy.

Na wierzchu posypujemy tartym sera. Wstawiamy do zimnego piekarnika i zapiekamy w temp. 180 st. C. do momentu aż ser się roztopi.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 1750
Data dodania: 2009-07-14

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (2)

Komentarze

Do przepisu na: Zapiekanka ryżowa

2010-02-24 21:57:21

Bardzo dobra zapiekanka.
!!uf#

!!uf

2009-08-04 15:29:22

ciekawy przepis, nigdy nie jadłam zapiekanego ryżu, jedynie z mlekiem i w pomidorówce...

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.