Zapiekanka z kalafiora

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Kalafior opłukać i podzielić na różyczki. Gotować 10 minut w osolonym wrzątku -odcedzić. Pomidory umyć, naciąć skórkę i zanurzyć na chwilkę we wrzątku. Obrać ze skórki, pokroić na ćwiartki i wyciąć stwardniałe części. Dno naczynia do zapiekania posmarować tłuszczem. Przełożyć do naczynia kalafior i pomidory. Posypać solą i pieprzem. Parmezan wymieszać z tartą bułką i posypać wierzch zapiekanki. Położyć wiórki masła i wstawić do piekarnika nagrzanego 200 stopni. Zapiekać 30 minut, aż się ładnie przyrumieni. Można podawać same jako przekąska lub dodatek do obiadu.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 509
Data dodania: 2011-07-31

Zdjęcia

Zapiekanka z kalafiora
poziomka#

Dodane przez:

poziomka

2011-07-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zapiekanka z kalafiora

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.