Zapiekanka ziemniaczana

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obrać, pokroić w plastry. Wstawić garnek z wodą do gotowania, dodać łyżkę Kucharku, wrzucić ziemniaki, gotować do momentu aż będą w pół miękkie, odcedzić.
Kiełbasę pokroić w kostkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Pieczarki umyć, pokroić w kostkę/plastry. Ogórki korniszony pokroić w kostkę.
Rozgrzać olej na patelni, podsmażyć kiełbasę, zsunąć do miski. Następnie wrzucić cebulę, zrumienić, dodać do kiełbasy. Pieczarki podsmażyć, doprawić solą, po czym zsunąć do miski z kiełbasą i cebulą. Korniszony podsmażyć kilka minut, po czym dodać wcześniej usmażone składniki, chwilę wszystko poddusić, przyprawić pieprzem, zdjąć z ognia.
Naczynie żaroodporne wysmarować olejem. Na dno wyłożyć warstwę ziemniaków, połowę farszu, drugą warstwę ziemniaków, farsz i na koniec pozostałe ziemniaki. Piec w temp. 200 st. C. 30 min.
Podawać z surówką.
(Najlepiej smakuje z surówką z kiszonej kapusty)

Smacznego!
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 90 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 485
Data dodania: 2011-12-29

Zdjęcia

Zapiekanka ziemniaczana
kachna2086#

Dodane przez:

kachna2086

2011-12-29
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zapiekanka ziemniaczana

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.