Zapiekany ryż z wątróbką

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Płuczemy ryż, wkładamy do garnka, zalewamy 1, 5 l wrzątku, gotujemy ponad kwadrans, odcedzamy, dodajemy 2 łyżki masła i gałkę muszkatołową po czym dokładnie mieszamy. Obieramy cebule, płuczemy i siekamy. Płuczemy wątróbkę, pozbawiamy ją żył i błon, kroimy na plasterki i wraz z cebulą smażymy na łyżce masła. Mieszamy ryż z cebulą i wątróbką. Przygotowujemy naczynie do zapiekania: smarujemy masłem i obsypujemy obficie bułką tartą. Wkładamy składniki i pieczemy przez pół godziny w piekarniku nastawionym na 200 stopni.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1360
Data dodania: 2010-07-10

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Zapiekany ryż z wątróbką

2012-01-01 01:44:29

super

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.