Zawijaski łososiowe

Ocena przepisu

Składniki

  • mąka 2 szklanki
  • piwo 1 szklanka
  • olej 2 łyżki
  • jajka 2 szt.
  • sól 1 szczypta
  • łosoś wędzony w plastrach 15 dag
  • serek homogenizowany 20 dag
  • szczypiorek 1/2 pęczka

Sposób przyrządzenia

Mąkę zmieszać z piwem, wbić jajko, sól i olej. Roztrzepać na ciasto naleśnikowe. Na rozgrzanej patelni smażyć naleśniki, lekko przestudzić, każdy posmarować warstwą serka z posiekanym szczypiorem, na tym ułożyć plastry łososia, zwinąć w rulony. Pokroić na porcje, w każdy wbić dekoracyjną wykałaczkę.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 24
Wyświetlenia: 1305
Data dodania: 2009-06-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Zawijaski łososiowe

2010-02-23 21:35:01

muszą być dobre.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.