Zielona fasolka z grzybami

Ocena przepisu

Składniki

  • zielona fasolka 60 dag
  • grzyby 30 dag
  • wywar z mięsa 200 ml
  • kwaśna śmietana 100 ml
  • masło 4 dag
  • mąka 3 dag
  • ocet stołowy 1 łyżka
  • czosnek 2 ząbki
  • mielona papryka 1 szczypta
  • natka pietruszki 1 szt
  • sól 1 szczypta

Sposób przyrządzenia

Kroimy zieloną fasolkę, gotujemy ją w niewielkiej ilości wody. Z cebuli, masła robimy zasmażkę a do niej dodajemy mieloną czerwoną paprykę, posiekaną natkę pietruszki, roztarty czosnek, do tego dodajemy wywaru z mięsa i całość mieszamy. Gdy zacznie się gotować dodajemy grzyby, ugotowaną fasolkę, cukier, śmietanę, sól i ocet. Chwilę gotujemy.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1027
Data dodania: 2010-10-21

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zielona fasolka z grzybami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.