Zielona zupa z dodatkiem fety

Ocena przepisu

Składniki

  • ogórek zielony 2 sztuki
  • sól gruboziarnista 4 łyżeczki
  • gęsta śmietana 2 łyżki
  • ząbek czosnku 3 sztuki
  • kostki lodu 4 sztuki
  • śmietanka 30% 1/2 L
  • ser feta 1 opakowanie
  • sól do smaku

Sposób przyrządzenia

Ogórki umyć, obrać ze skórki i pokroić na plasterki. Kilka plasterków odłożyć do późniejszej dekoracji następnie posypać ogórki solą i zostawić je na sicie na ok. 15 minut. Odsączone ogórki zmiksować, dodać śmietanę, śmietankę, czosnek, pieprz, kostki lodu. Wszystko jeszcze raz zmiksować. Powstałą zupę przelać do miseczek. Fetę pokroić w kostkę i układać na wierzchu zupy razem z plasterkami ogórka.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 386
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zielona zupa z dodatkiem fety

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.