Ziemniaczana z serem

Ocena przepisu

Składniki

  • ziemniak 1 szt
  • ser topiony pomidorowy 50 g
  • rosół drobiowy 125 ml
  • por (tylko biała część) 100 g
  • cebula posiekana 1 łyżeczka
  • sól
  • świeżo zmielony biały pieprz
  • łosoś wędzony 50 g
  • śmietana kremówka 2 łyżeczki
  • koperek posiekany 1 łyżka

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Por umyć, podzielić wzdłuż na pół, pokroić w cienkie paseczki. Tłuszcz rozgrzać, zeszklić na nim cebulę, ziemniaki i por. Całość podlać rosołem, krótko zagotować, przykryć, gotować 20 minut na średnim ogniu. Ziemniaki zmiksować na gładko. Dodać serek topiony, dokładnie wymieszać, podgrzać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Łososia pokroić w cienkie paseczki, przełożyć do zupy. Udekorować kleksem śmietany. Posypać koperkiem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 670
Data dodania: 2010-03-31

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ziemniaczana z serem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.