Ziemniaczano-owocowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki i jabłka umyć. Ziemniaki obrać, pokroić w drobną kostkę, gotować w rosole 10-15 minut pod przykryciem. Jabłko podzielić na ćwiartki, usunąć gniazda nasienne. Miąższ pokroić w cienkie plasterki, przełożyć z groszkiem do ziemniaków. Warzywa z jabłkiem zmiksować w rosole, ponownie podgrzać. Zupę przyprawić do smaku solą, pieprzem, tartą gałką i sokiem z cytryny. Przed podaniem do zupy dodać śmietanę, wymieszać, posypać szczypiorkiem.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 745
Data dodania: 2010-03-23

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ziemniaczano-owocowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.