Ziemniaki z rosołem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Skrzydełka umyć. Marchew i pietruszkę obrać, umyć. Wszystko zalać 2,5 l wody i gotować do miękkości. Pod koniec gotowania dodać umyty lubczyk i por, doprawić przyprawami. Ziemniaki najlepiej średniej wielkości obrać i ugotować osobno w posolonej wodzie. Całe ziemniaki nakładać na talerze, posypać opłukaną i posiekaną natką pietruszki, dodać po skrzydełku i zalać gorącym rosołem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 351
Data dodania: 2011-10-31

Zdjęcia

Ziemniaki z rosołem
kuchareczka221#

Dodane przez:

kuchareczka221

2011-10-31
Ziemniaki z rosołem
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Ziemniaki z rosołem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.