Ziemniaki zapiekane z brukselką

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki obrane gotować 15 minut w osolonej wodzie. Brukselkę oczyszczoną gotować 20 minut, osączyć. Warzywa przełożyć do naczynia żaroodpornego. Rozpuścić masło, wsypać mąkę, podsmażyć mieszając, dolać mleko. Sos gotować na małym ogniu, aż zyska konsystencję śmietany, dodać serek, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Warzywa zalać sosem, posypać serem. Zapiekać 20 minut, aż zapiekanka nabierze złotego koloru.
Ten przepis ma w ulubionych 2 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 3144
!Danka

!Danka

Data dodania: 2009-01-27

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Ziemniaki zapiekane z brukselką

!mamka#

!mamka

2009-03-11 10:03:14

zapiekanka jest super !!!!!!!!!!

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.