Zrazy z grzybami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso podzielić na porcje, rozbić na płaskie owalne zrazy, oprószyć mąką, obsmażyć na tłuszczu. Włożyć do rondla, na patelnię od obsmażania wlać trochę wody, chwile pogotować i sos przelać do mięsa.

Dodać grzyby (np. maślak, kozak, podgrzybek) poszatkować w cienkie plasterki i pokrojoną w kostkę cebulę. Dusić pod przykryciem ok. pół godziny, chroniąc przed przypaleniem.

Pod koniec duszenia dodać liść laurowy, osolić do smaku i zaprawić sos śmietaną rozmieszaną z mąką. Zagotować i podawać.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 653
Data dodania: 2011-04-14

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zrazy z grzybami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.