Zrazy z kaszą gryczaną

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Grzyby zalać wrzątkiem, jak napęcznieją to odcedzić zachowując płyn. Wołowinę pokroić na plastry. Rozbić lekko. Przyprawić solą i pieprzem. Ułożyć na środku każdego pocięte w paski warzywa (papryka, cebula, kiszony). Zawinąć i spiąć wykałaczką. Obsmażyć na smalcu. Kaszę zalać wodą z grzybów i dodać pocięte grzybki. Dolać jeszcze wody i ugotować na sypko. Zrazy przełożyć do garnka. Wlać wrzątek, dusić 25 min. Z masła i mąki zrobić zasmażkę i zalać zrazy. Pogotować chwilę, a później zagęścić sos śmietaną. Podawać kaszę z grzybami oraz zrazy z sosem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 10 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 413
Data dodania: 2012-09-09

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zrazy z kaszą gryczaną

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.