Zupa czereśniowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Wodę zagotowujemy, wrzucamy wydrylowane wiśnie, przyprawiamy goździkami, cynamonem i odrobina cukru. Owoce gotujemy przez kilka minut, następnie przecieramy je przez sito, doprawiamy pozostałym cukrem oraz mąką. Na końcu zabielamy śmietaną. Podajemy na ciepło lub zimno. Dekorujemy całymi czereśniami.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 684
Data dodania: 2011-06-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa czereśniowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.