Zupa melonowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Melon podzielić na ćwiartki, usunąć skórkę i pestki, miąższ pokroić w kostkę. Ogórek obrać, usunąć pestki, miąższ również pokroić w kostkę. Pomidor ponacinać na krzyż, zalać gorącą wodą, zdjąć skórkę, miąższ podzielić na ćwiartki, usunąć szypułkę. Połowę kostek melona wymieszać z kostkami ogórka i pomidora, dodać rosół, całość przełożyć do miksera. Zmiksować na gładko. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem. Wstawić na 20 minut do lodówki. Krótko przed podaniem dodać do zupy krewetki i pozostałe kostki melona. Całość posypać koperkiem, natychmiast podawać.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 1088
Data dodania: 2010-03-22

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa melonowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.