Zupa mleczna z piankami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Jajka umyć, oddzielić żółtka, z białek ubić pianę. Pod koniec ubijania piany dodać stopniowo łyżkę cukru i jeszcze chwilę ubijać. Zagotować mleko. Gotową pianę wkładać łyżką na wrzące mleko, krótko gotować. Ugotowane pianki wyjmować łyżką cedzakową na talerz i ostudzić. Żółtka utrzeć z resztą cukru, a następnie powoli dolewać do nich gorące mleko, nie przerywając ucierania. Następnie dodać cukier waniliowy do smaku. Zupa podawać z piankami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 30 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 802
Data dodania: 2011-01-31

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa mleczna z piankami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.