Zupa na cielęcinie

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Mięso zalać 1, 5 litra wody. Gotować około 30 minut na wolnym ogniu. Dodać obrane i opłukane warzywa oraz kminek. Gotować 20 minut. Wywar przecedzić i doprawić. Mąkę przesmażyć na maśle. Rozprowadzić 4 łyżkami wody. Wlać do wywaru, wymieszać i gotować, mieszając 5 minut. Podawać z grzankami.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 844
Data dodania: 2010-06-20

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa na cielęcinie

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.