Zupa ogórkowa

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Do garnka wlać 5 litrów wody, zagotować. Kości umyć, włożyć do gotującej się wody, gotować. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę dodać do wywaru, gotować. Posolić i popieprzyć. Gdy ziemniaki są miękkie, dodać przecier ogórkowy, gotować. Mąkę rozmieszać ze śmietaną, wlać na gotującą się zupę, dodać majeranek, wegetę, zagotować. Kości wyjąć z zupy, obrać z mięsa, dodać do zupy.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 75 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 1147
Data dodania: 2010-03-20

Zdjęcia

Zupa ogórkowa
gosiakaminska#

Dodane przez:

gosiakaminska

2010-03-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa ogórkowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.