Zupa pieczarkowa z chińską nutą

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Ziemniaki, marchew i pietruszkę oczyścić i pokroić w kostkę. Dodać do gotującego się bulionu. Pora oraz cebulę posiekać drobniutko. Pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Oliwę rozgrzać, podsmażyć na niej pora i cebulę, następnie dodać pieczarki i całość poddusić. Następnie dodać wymoczone wcześniej i pokrojone w paski grzyby shiitake. Gdy warzywa w bulionie będą miękkie należy przełożyć do zupy zawartość patelni i całość gotować przez kilka minut. DO zupy dodać sos sojowy, doprawić ją do smaku solą i pieprzem. Podawać na gorąco.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 431
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Zupa pieczarkowa z chińską nutą
albertos#

Dodane przez:

albertos

2011-06-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa pieczarkowa z chińską nutą

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.