Zupa pomidorowa z czosnkiem

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Umyte pomidory pokrajać na ćwiartki, włoszczyznę oczyścić, opłukać i pokrajać w kostkę, cebulę obrać i drobno pokrajać. W garnku rozgrzać masło, dodać pomidory i cebulę, dusić kilka minut pod przykryciem na małym ogniu. Dodać włoszczyznę, obrany i pokrajany czosnek, opłukany ryż, zalać wrzącą wodą (5 szklanek) i gotować tak długo, aż ryż się zupełnie rozgotuje. Warzywa i ryż przetrzeć przez sito, ponownie zagotować, doprawić do smaku solą i cukrem. Przed podaniem posypać natką pietruszki.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 3
Wyświetlenia: 483
Data dodania: 2011-01-29

Zdjęcia

Zupa pomidorowa z czosnkiem
Bocja#

Dodane przez:

Bocja

2011-02-14
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa pomidorowa z czosnkiem

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.