Zupa śledziowa

Ocena przepisu

Składniki

  • śledzie matjasy 1 kg
  • cebula biała 5 sztuk
  • mleko ukwaszone 2 opakowania
  • maślanka lub kefir 2 opakowania
  • pieprz czarny do smaku

Sposób przyrządzenia

Cebulę obrać, pokroić w piórka, sparzyć wrzątkiem. Matjasy pokroić w kawałki 1,5 - 2 cm, połączyć z cebulą. Wlać mleko ukwaszone, maślankę lub kefir, doprawić pieprzem. Podawać z ugotowanymi ziemniakami. U mnie w domu ta potrawa jest główną atrakcją dań wigilijnych.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 20 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1167
Data dodania: 2011-05-30

Zdjęcia

Zupa śledziowa
PatrycjaDyderska#

Dodane przez:

PatrycjaDyderska

2011-05-30
Zupa śledziowa
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa śledziowa

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.