Zupa szparagowa na mleku

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Szparagi starannie umyć i oczyścić z włókien. Kilka główek szparagów ugotować oddzielnie w małej ilości wrzącej osolonej wody. Po ugotowaniu wyjąć. Resztę szparagów drobno pokroić i ugotować do miękkości w tej samej wodzie co i główki szparagów. Po ugotowaniu przetrzeć. W oddzielnym naczyniu przygotować zasmażkę z masła i mąki, rozprowadzić ją przegotowanym, gorącym mlekiem. Przecier połączyć z mlekiem i zagotować. Następnie posolić i posłodzić do smaku. Do zupy dodać ugotowane w całości główki szparagów. Podawać z grzankami z bułki lub groszkiem ptysiowym.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 15 min
Ile porcji: 1
Wyświetlenia: 662
Data dodania: 2010-02-09

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Zobacz wszystkie (1)

Komentarze

Do przepisu na: Zupa szparagowa na mleku

2010-02-25 20:29:33

Bardzo lubię różne zupy, bo są pożywne i rozgrzewające.

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.