Zupa szpinakowa z pulpetami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Szpinak przebieramy, myjemy, sparzyć gorącą wodą, odcedzamy, mielimy lub drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy szpinak, łączymy z wywarem, zagotowujemy. Mięso mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy jajko, posiekaną natkę pietruszki, bułkę tartą, starty ser, sól, pieprz, wyrabiamy. Z mięsa formujemy małe kuleczki, wkładamy do zupy i gotujemy około 15 minut. Zupę doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem, podajemy.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 45 min
Ile porcji: 5
Wyświetlenia: 1090
Data dodania: 2011-04-26

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa szpinakowa z pulpetami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.