Zupa wiejska

Ocena przepisu

Składniki

  • kwaszona kapusta 1 kg
  • wędzona boczek 20 dag
  • cebula 2-3 szt
  • czosnek ząbek
  • wędzona kiełbasa 20 dag
  • śmietana 1 szkl
  • mąka 1 łyżkkka
  • mielona papryka 1 łyżeczka
  • sól

Sposób przyrządzenia

Kapustę gotować w trzech litrach wody z boczkiem pokrajanych w kostkę, posiekaną cebulą i czosnkiem. Gdy będzie miękka dodać pokrajaną w plasterki kiełbasę i zaprawić śmietaną z rozprowadzoną w niej mąką, zagotować.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 6
Wyświetlenia: 881
Data dodania: 2011-01-28

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa wiejska

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.