Zupa z ciecierzycy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Obieramy czosnek, miażdżymy, podsmażamy w rondlu na rozgrzanej oliwie, dodajemy rozmaryn i pomidory z sosem. Trzymamy na ogniu przez około kwadrans. Zalewamy bulionem, dodajemy odsączoną ciecierzyce i drobno posiekaną natkę pietruszki. Trzymamy na ogniu jeszcze przez kilka minut. Przyprawiamy do smaku sola oraz pieprzem. Wyjmujemy rozmaryn, 1/2 zupy miksujemy i mieszamy z pozostałą. Gotujemy makaron w osolonej wodzie według przepisu z opakowania i dodajemy go do zupy. Podawać od razu po przygotowaniu.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 1 godz
Czas gotowania: 30 min
Ile porcji: 8
Wyświetlenia: 429
Data dodania: 2011-06-30

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa z ciecierzycy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.