Zupa z soczewicy

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Soczewicę wypłukać i namoczyć wcześniej na dwie godziny. Cebulę i czosnek posiekać, podsmażyć na oleju. Do garnka wlać 1,5 litra wody, wrzucić soczewicę, liść laurowy, pokrojone ziemniaki, marchewkę, seler, gotować 30 minut. Dodać pokrojone pomidory i przesmażoną cebulę z czosnkiem. Gotować 10 minut. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 60 min
Ile porcji: 4
Wyświetlenia: 652
Data dodania: 2011-03-30

Zdjęcia

Zupa z soczewicy
Mikka#

Dodane przez:

Mikka

2011-03-30
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa z soczewicy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.