Zupa z soczewicy

Ocena przepisu

Składniki

  • soczewica czerwona 20 dkg
  • kucharek 1 łyżeczka
  • marchewki 2 średnie
  • dojrzałe pomidory 4 sztuki
  • ząbek czosnku 1 sztuka
  • tymianek 1 szczypta
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • cukier 1 szczypta
  • papryka ostra 1/2 łyżeczki
  • oregano do dekoracji

Sposób przyrządzenia

Marchewki obrać, pokroić w plasterki, wrzucić do garnka zalać wodą ok. 1,5 litra i zagotować. Dodać kucharka, opłukaną soczewicę i pokrojone pomidory. Gotujemy na małym ogniu do częściowego rozgotowania się soczewicy. Czosnek przecisnąć przez praskę dodać do zupy i przyprawić przyprawami do smaku. Chwilę zupę pogotować i podawać.
Ten przepis ma w ulubionych 1 osób, dodaj i Ty
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 515
Data dodania: 2011-07-31

Zdjęcia

Zupa z soczewicy
poziomka#

Dodane przez:

poziomka

2011-07-31
Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa z soczewicy

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.