Zupa ziemniaczana z porami

Ocena przepisu

Składniki

Sposób przyrządzenia

Pietruszkę, marchew i selera opłukać obrać i pokroić w większe kawałki, zalać wrzątkiem i gotować około 10 minut. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, pora opłukać i pokroić w paski. Kawałek pora odłożyć. Pora i ziemniaki dodać do gotujących się warzyw i gotować razem jeszcze przez 20 minut. Ugotowane warzywa zmiksować, zaprawić śmietaną wymieszaną z mąką i kilkoma łyżkami gorącej zupy, całość zagotować i doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę nałożyć na talerz i posypać posiekanymi surowymi porami. Można podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
 
Łączny czas przyrzadzenia:
Czas przygotowania: 40 min
Ile porcji: 2
Wyświetlenia: 643
Data dodania: 2011-04-16

Zdjęcia

Dodaj do: Wykop Gwar Technorati del.icio.us Google Bookmarks

Zobacz także:

Komentarze

Do przepisu na: Zupa ziemniaczana z porami

Do tego przepisu nie ma jeszcze komentarzy

Dodaj komentarz

Nie jesteś zalogowana(y)


Pamiętaj mnie    

Załóż nowe konto | Zapomniałe(a)ś hasła?

Przepisy - apette.pl 2008-2013r. Wszelkie prawa zastrzeżone.